Asfaltare curte si parcare

Asfaltare curte
Te-ai hotărât să-ți asfaltezi curtea!? Iată ce ar trebui să știi – pentru asfaltări curți interioare se folosesc tipuri diferite de asfalt în funcție traficul și tonajul care trebuie suportat:
– pentru asfaltare curte cu trafic pietonal și autovehicule ușoare se folosește asfalt de tip BA 8
– pentru asfaltare curte cu trafic intens se folosește asfalt de tip BA 16, iar stratul suport poate fi din piatră spartă compactată sau se poate asfalta peste stratul suport din beton degradat
– pentru asfaltări de durată terenul trebuie pregătit în prealabil
– asfaltarea nu se face când temperatura scade sub 10°Celsius
Asfaltare parcare
În general pentru parcări este mai recomandat asfaltul decât betonul, fiind mult mai flexibil, rezistând mai bine la ciclul îngheț-dezgheț și dezghețându-se mult mai repede pe timpul iernii.
Realizîm asfaltări parcări pentru blocuri, case, hypermarket-uri, supermarket-uri.
Timpul de realizare a unei lucrări de asfaltare parcare depinde de pregătirea prealabilă a terenului și de mărimea suprafaței ce necesită asfaltare. O lucrare de asfaltare parcare se face la temperatură mai mare de 10°Celsius. De asemenea realizăm și trotuarele și asfaltarea lor, șanțurile pentru drenarea/scurgerea apei, delimitarea locurilor de parcare.
Recomandare: Cerințele unei parcări asfaltate sunt diferite fața de cele ale unui drum asfaltat. Față de un drum asfaltat pe care mașinile sunt tot timpul în mișcare, într-o parcare asfaltată mașinile opresc și staționează, pot exista scurgeri de ulei care pot degrada asfaltul, astfel încât se recomandă folosirea  asfaltului MASF 16.